Italien dag ett

Location: Italien
 Det är helt vindstilla. Vi parkerar husbilen bredvid vägen, står högt upp på ett berg och ser ut över Monaco och det är helt vindstilla. Man kan se värmen vibrera mellan husen. På tennisbanorna nedanför oss går arbetare i långbyxor och vita pikéer. Bakom sig släpar de enorma nät, vars funktion är att jämna ut planen.
Morfar sitter kvar i husbilen medan jag, Lucas och mormor går för att se på utsikten. Typiskt honom.
 
 
 Efter några timmar har vi kommit fram till en liten Italiensk stad. Här får vi hjälp av förvirrade icke-engelsktalande Italienare med att hitta camping.
 
 
Solen börjar gå ner och husbilen är parkerad. Jag och Lucas har bestämt oss- första dagen i Italien vill vi bada i havet.
 
 
Vi tar oss ner till en liten strand som, till skillnad från de andra, inte är avspärrad. Morfars tröja matchade perfekt med solstolarna. Mina fotsulor hade redan hunnit bli sandiga och det fläktade svalt på underarmarna.
 
 
En vakt kommer och säger till oss att stranden är avstängd för dagen. Jag och Lucas står redan i badkläder så han ger med sig ganska fort- inte ska han låta oss nyanlända turister få ett dåligt första intryck av hans hemstad.
Jag reagerar över hur varmt vattnet är- "Det här är ju det varmaste havet jag badat i!"
 
 
Mormor ställer sig vid varje restaurang vi passerar och tar en noggrann titt på menyerna med händerna knäppta bakom ryggen. Tillslut sätter vi oss på en restaurang som serverar vedugnspizza äkta Italian style.
Jag och morfar beställer pizza, Lucas och mormor beställer pasta. Jag får min pizza 50 minuter efter morfar; servicen är inte på topp.
 
 
Vi håller oss på bra humör resten av kvällen- pizzan var ju trots allt god. Svamp och kronärtskocka som topping, utan ost Sofia style.
För att komma in i de lugna bakgatorna räcker det med en fem minuters promenad från restaurangen. Jag balanserar på trottoarkanten och Lucas kickar smågrus. Någon spelar stämningsfull musik från ett öppet fönster en bit bort. Dag ett check.
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp