Cancer, varma bussar, overpriced mascaras och kalla sjöar

Idag vaknade jag upp och åkte till läkaren en station bort från den jag bor på. Korridoren i mottagnigen var tom doftade sådär som den borde. Till höger om ingången satt jag för två år sedan på golvet och väntade i över en timme på att få min tid samtidigt som jag nästan dog av feberfrossan och den dånande huvudvärken. Snett framför mig, i en av de slitna och söndersittna stolarna satt jag som liten och läste i damtidningar jag inte förstod mig på för att tjäna av tiden. Det var lustigt hur jag nu, precis som då satte mig ner och läste elle utan att egentligen fördjupa mig i någon särskild artikel. Precis när jag hittat någonting intressant kom doktorn ut och jag fumlade med mobilen när jag reste mig upp och försökte göra en hand fri för att kunna skaka med den.
 
När läkarbesöket var över hämtade jag ut en inhalator för försämrade lungproblem, hade fått diagnosen Reynaurds sjukdom över mina axlar (och i mina händer och fötter) samt en remiss till SöS för att kolla så min uppsvullna lymfkörtel inte innebär cancer och död. Jag missade tunnelbanan för att jag gick in på coop för att ta en banan från barn-frukt-lådan, som en gör, och gick därefter hem och kraschade i min säng.
 
Senare på dagen satte sig jag och Simon på en fuktig och varm 181-buss till Farsta centrum. Han klippte sig (och vart som vanligt brutalt missnöjd) samtidigt som jag strosade runt i butiker (och kände mig nöjd och tillfreds). Jag inneskaffade mig:
  • en skitdyr vattenfast mascara från Clinique som visat sig vara bäst i test
  • stayups från Hunke Möller
  • en supertiny version av min sommarparfym från escada (förra årets doft)
  • ett volume-shampoo från REF på 70% rea så den kostade bara 54 kronor: drömmen!
Efteråt tog vi bussen till Stora sköndal där vi gick igenom det nybyggda lägenhetsområdet till en liten sjö. Där blåste det som fan och barnen hoppade ner från bryggan så att det iskalla vattnet skvätte upp på mina gåshudsprydda ben. Vi badade och jag klättrade på Simon när han stod på botten för att mina fötter hatar sjögräs. Vi spenderade de enda femton minuterna på dagen då solen var bakom moln i vattnet och hettan kom igen så fort kläderna var på. Det blöta håret som droppade ner över ryggen torkade snabbt. Likaså gjorde min blötrandiga tröja.
 
Dagen var fin, varm och produktiv. Jag gillar sommaren.
Allmänt, Personligt | sommar | | Kommentera |
Upp